Irmeli fick våren 2018 diagnos på bland annat glutenkänslighet (nivå 3) och lite andra (ett fåtal) saker hon ska låta bli att äta så nu börjar ett mera glutenfritt liv.

Ännu viktigare nu att äta mycket frukt och grönt samt dra ner på mindre nyttig mat. Hålla mineraler och vitaminer på en bra nivå genom kosttillskott tills hennes tarm har läkt.

Hon ska in på regelbundna kontroller för att se att det går åt rätt håll. Jag funderar på om jag ska göra något enkelt test också för att se hur kroppen funkar. Jag har ju faktiskt en del att jobba med sen tidigare.

Hösten 2018 visade prover hos hennes sköldkörtelläkare många dåliga värden. Bland annat fel inställning av NTD och stor järnbrist och lite annat. Normalt kan för många med underproducerande sköldkörtel en koppling finnas till gluten och inflammerad tarm.


Jag erbjuder mitt stöd så får vi se vart det leder.....

Nu är det uppföljningsmöten med läkaren som gäller vintern 2018/2019. I bästa fall leder det till fler åtgärder i kosten än bara att äta piller. Men bara i bästa fall.